06-42626499

info@sportmassage-denhaag.nl

Sportmassage in combinatie met mobilisatie en manipulatie rug en bekken.

Soms kan je net niet die ontspanning in de spieren bereiken die je zou willen met enkel een sportmassage. Ik kan dan met behulp van het mobiliseren en manipuleren van de wervels net dat stukje beweging in de goede richting geven.

Mobilisaties: Zijn actieve of passieve gewrichtstechnieken met als doel het verbeteren van en verminderde beweeglijkheid van een gewricht.

Manipulatie: Is een korte, snelle, gecontroleerde rekbeweging van het gewrichtskapsel die als doel heeft de anatomische bewegingsgrens van het gewricht te herstellen.

 

Sportmassage in combinatie met Triggerpoittherapie

Tijdens het masseren kan ik de zogenoemde "spierknopen" tegenkomen. Deze pijnpunten zijn in feite verkrampte spiervezels die in elkaar zitten. Het lichaam kan daar niet goed meer de afvalstoffen afvoeren en zuurstof transporteren via het bloed. Door overbelasting kan een triggerpoint "actief worden". Een actieve triggerpoint kan zich tot uiting brengen door uitstralende pijn. Door drukpuntmassage worden de afvalstoffen weer beter opnomen met de bloedsomloop en kunnen de spiervezels zich weer voeden met zuurstofrijkbloed. Het mooie van deze techniek is dat je zelf ook deze techniek thuis kan toepassen. Het herhalen van de triggerpointtherapie versnelt het herstel van de spier.  

Met de duim of met een naaldje?

Triggerpoints kan je met de duim eruit masseren (drukpuntmasage), maar ik kan ook met behulp van Dry Needling in de kern van de triggerpoint prikken. Doordat ik in de kern van de boosdoener prik kan er een ontlading van de triggerpoint onstaan. Er komt endorfine vrij, waardoor er ontspanning onstaat. Zie het tapblad Dry Needling voor meer informatie.

Massage bij Fibromyalgie of bij CVS (Chronisch Vermoeidheids Syndroom)

Massage bij Fibromyalgie/CVS is gericht op ontspanning en pijndemping. Bij constante pijn of vermoeidheid krijgt het lichaam niet de kans om het groeihormoon aan te maken. (Het lichaam blijft in de alerte toestand.) Met het groeihormoon wordt bedoelt: Het hormoon dat vrijkomt als het lichaam zich herstelt tijdens ontspanning en tijdens het slapen.

Er wordt gemasseerd met een constante druk, waarbij harde, scherpe handgrepen worden vermeden. Het stimuleren van de bloedsomloop en de toevoer van zuurstof wordt net als bij een sportmassage gestimuleerd. Een massage van de nek, gehele rug en schouders duurt 60 a 90 minuten waarbij een herhaling van om de 2 of 3 weken geadviseerd wordt. De tarieven zijn hetzelfde als bij een sportmassage.

 

Gespecialiseerde sportmassage voor wielrenners

Deze sportmassage is speciaal gericht op het masseren van de voorkant van de bovenbenen en de rug. Het is een stevige massage die je spieren kan helpen bij het herstel en je daardoor snel weer kunt presteren. Uiteraard kunnen andere spiergroepen ook met deze handgrepen gemasserd worden, zoals de achterkant van de bovenbenen.

 

Gespecialiseerde sportmassage voor hardlopers

Deze massagetechnieken zijn speciaal gericht op de kuiten. Het is een stevige massage die helpt bij het herstel na een training, zodat je weer snel kunt presteren. Ook wordt er aandacht geschonken aan de knie en de enkel. Andere spiergroepen kunnen tevens meegenomen worden in de behandeling, zoals de spieren van het bovenbeen. 

 

                                                                              Massage bij het Piriformissyndroom (uitstralende pijn vanuit de bil)

Bij het piriformissydroom ervaart u pijn in de bil met uitstralende pijn aan de achterkant van het been richting de voet. Soms gaat dit gepaard met krachtverlies, doof gevoel en tintelingen. Soms kunt u zelfs niet zitten van de pijn. De Musculus Piriformis kan de veroorzaker zijn van deze pijnklachten. Door middel van diepe massagetechnieken kan ik u verlichting geven of zelfs herstel in enkele sessies.

 

                                                                                                    Bindweefselmassage

Deze massagetechnieken gebruik ik in combinatie met sportmassage. Deze technieken dragen bij aan het herstelvermogen van het lichaam bij pijn die steeds weer terugkomt.

 

Stoelmassage

Een stoelmassage is eigenlijk een drukpuntmassage, oftewel Shiatsu massage. U kunt bij mij een sessie van 20 of 30 minuten boeken. Bij een sessie van 20 minuten richt ik mij op het aandachtsgebied van uw rug waar u de meeste spanning aangeeft. In een sessie van 30 minuten kan ik de hele rug masseren. 

U kunt het beste een shirt/trui van gladde stof aantrekken. Bij voorkeur van katoen.