06-42626499

info@sportmassage-denhaag.nl

 

 

Sportmassage in combinatie met Triggerpoittherapie

Tijdens het masseren kan ik de zogenoemde "spierknopen" tegenkomen. Deze pijnpunten zijn in feite verkrampte spiervezels die in elkaar zitten. Het lichaam kan daar niet goed meer de afvalstoffen afvoeren en zuurstof transporteren via het bloed. Door overbelasting kan een triggerpoint "actief worden". Een actieve triggerpoint kan zich tot uiting brengen door uitstralende pijn. Door drukpuntmassage worden de afvalstoffen weer beter opnomen met de bloedsomloop en kunnen de spiervezels zich weer voeden met zuurstofrijkbloed. Het mooie van deze techniek is dat je zelf ook deze techniek thuis kan toepassen. Het herhalen van de triggerpointtherapie versnelt het herstel van de spier.  

Met de duim of met een naaldje?

Triggerpoints kan je met de duim eruit masseren (drukpuntmasage), maar ik kan ook met behulp van Dry Needling in de kern van de triggerpoint prikken. Doordat ik in de kern van de boosdoener prik kan er een ontlading van de triggerpoint onstaan. Er komt endorfine vrij, waardoor er ontspanning onstaat. Zie het tapblad Dry Needling voor meer informatie.

 

Gespecialiseerde sportmassage voor wielrenners

Deze sportmassage is speciaal gericht op het masseren van de voorkant van de bovenbenen en de rug. Het is een stevige massage die je spieren kan helpen bij het herstel en je daardoor snel weer kunt presteren. Uiteraard kunnen andere spiergroepen ook met deze handgrepen gemasserd worden, zoals de achterkant van de bovenbenen.

 

Gespecialiseerde sportmassage voor hardlopers

Deze massagetechnieken zijn speciaal gericht op de kuiten. Het is een stevige massage die helpt bij het herstel na een training, zodat je weer snel kunt presteren. Ook wordt er aandacht geschonken aan de knie en de enkel. Andere spiergroepen kunnen tevens meegenomen worden in de behandeling, zoals de spieren van het bovenbeen. 

 

                                                                              Massage bij het Piriformissyndroom (uitstralende pijn vanuit de bil)

Bij het piriformissydroom ervaart u pijn in de bil met uitstralende pijn aan de achterkant van het been richting de voet. Soms gaat dit gepaard met krachtverlies, doof gevoel en tintelingen. Soms kunt u zelfs niet zitten van de pijn. De Musculus Piriformis kan de veroorzaker zijn van deze pijnklachten. Door middel van diepe massagetechnieken kan ik u verlichting geven of zelfs herstel in enkele sessies.