06-42626499

info@sportmassage-denhaag.nl

Wat is TNC?

Trigger Needling Concept (Dry Needling) = Met behulp van een needle een actief triggerpoint behandelen. Een "actief Triggerpoint" is de boosdoener van uitstralende pijn.

Ter aanvulling op de sportmassage kan ik ook het concept van 'dry needling' toepassen. Dit kan in combinatie met een massage, maar kan ook als aparte behandeling ingezet worden.

Wat wil ik bereiken?

Het doel van dry needling is het vrij laten komen van het ontspanningshormoon endorfine, waardoor er pijnverlichting ervaren zal worden.  

Deze vorm van therapie is klachtgericht en kan ingezet worden bij blessureklachten als ook bij werkgerelateerde klachten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pijn aan het scheenbeen bij hardlopers of uitstralende pijn in de arm door veel beeldschermwerk.

Er kan gekozen worden voor 3 verschillende vormen van intensiteit van behandelen:

* Statisch: De naalden blijven 20 minuten staan. In deze 20 minuten komt het ontspanningshormoon vrij. Deze vorm van dry needling gebruik ik bij zeer gevoelige pijnpunten.

* Zong (langzaam de naald bewegen): Op zoek naar een reactie van de triggerpoint in een spiervezel. In een duur van 15/20 minuten. Het lichaam kan een reactie geven met een Massive Twitch Response. Dit is een kleine spiercontractie gevolgd door ontspanning.

* Hong (intensieve/dynamisch needlen): Meest geschikt voor sporters. Korte sessie van 10 minuten met als doel zo veel mogelijk Massive Twitch Responses teweeg brengen.

Deze behandelingen zal ik in combinatie met een sportmassage gaan gebruiken.